top of page

Anbefalt litteratur

Klikkertrening for din Hund

Forfatter: Cecilie KøsteMorten Egtvedt

Med klikkertrening kan du lære hunden din alt den er fysisk og psykisk i stand til å gjøre, bruker erfarne klikkertrenere å si. Klikkertrening er heldigvis ikke bare for proffe hundetrenere. Alle hundeeiere kan lære å trene sin hund på en effektiv måte, og i denne boka lærer du hvordan.

Boka gir deg først en grundig innføring i teorien bak klikkertrening. Du lærer å forstå hvorfor hunder gjør som de gjør, og hvordan de lærer. Og du lærer om de fire hemmelighetene for å bli en "supertrener".

Lydighetstrening i teori og praksis

Forfatter: Cecilie KøsteMorten Egtvedt

Dette er sannsynligvis den mest omfattende boka som er skrevet om konkurranserettet lydighetstrening til nå. Boka tar for seg innlæring av alle appelløvelser i NKK's lydighets- og bruksprøveprogram. Men ikke nok med det. Den går også dypere inn i læringsteorien som ligger bak metodene enn noen hundebok tidligere har gjort. Dette er en videregående bok for den seriøse hundeeieren som ønsker å utvikle sine egne treningsferdigheter så langt som mulig. Sentralt i boka er konseptet grunnferdigheter. Det legges stor vekt på å trene inn et stort repertoar med basisferdigheter (grunnferdigheter) hos hunden før man starter innlæringen av de ferdige lydighetsøvelsene. Det legges også stor vekt på kvalitetssikring av adferdene med doggie-zen, og ikke minst på bruk av baklengskjeding. All innlæring foregår med positiv forsterkning og det anbefales å bruke innlæringsteknikker som shaping og targeting, der hunden selv må delta aktivt i læringsprosessen. Tilsammen representerer dette en helt ny måte å trene hunder på som du ikke finner beskrevet i noen andre hundebøker. "Lydighetstrening i teori og praksis" viser deg veien fra den første treningen med valpen og fram til du konkurrerer på toppnivå.

Brukshund i teori og praksis

Forfatter: Cecilie KøsteMorten Egtvedt

I denne boka lærer du hvordan du kan trene opp en god runderingshund, uansett om du trener rundering for konkurranser, redningshund/tjenestehund eller bare for aktivisering og moro. Forfatterne deler runderingen opp i fire hoveddeler og går systematisk gjennom innlæringen av hver enkelt del. Søk i system, lokalisering, melding og lydighet trenes inn hver for seg, før man til slutt setter sammen hele runderingsøvelsen. Det legges stor vekt på å lære inn de viktigste grunnferdighetene skikkelig før man flytter treningen ut i skogen. Å gjøre ting nøyaktig og grundig fra starten i stedet for å prøve å rette opp ting etterhvert, er også et hovedbudskap gjennom hele boka. Cecilie Køste og Morten Egtvedt er kjent fra bøkene "Klikkertrening for din hund" og "Lydighetstrening i teori og praksis". Og de samme treningsprinsippene er sentrale også i denne boka. Flere av innlæringsteknikkene som beskrives i denne boka er helt banebrytende og har ikke tidligere vært beskrevet i andre bøker om rundering før nå. Du lærer blant annet hvordan du kan shape inn søksmønsteret med minimal bruk av hjelp, hvordan du kan baklengskjede bringkobbelmeldingen, og ikke minst hvordan du kan legge opp treningen for å ha en god sikkerhetsmargin mot feilmelding og andre vanlige problemer. Du kan se endel av treningen som blir beskrevet i boka på CanisTV. Disse filmene er et meget bra supplement til boka.

Dominans og lederskap

Forfatter: Barry Eaton

I mange år har hundeeiere blitt oppdratt til å tro at "lederskap" er løsningen på alle hundeproblemer. Men er hunden virkelig ute etter å bli sjefen i familien? Har den virkelig en slik iboende trang til å "klatre på rangstigen" og dominere eieren sin? Hvor gyldige er sammenligninger mellom ulver og hunder? Er egentlig hunden et flokkdyr i det hele tatt? Og hva er alternativet til lederskapstankegangen?

På talefot med hunden

Forfatter: Turid Rugaas

En av tidenes største norske hundebok suksesser har nå kommet i sjette opplag - over 35 000 solgte bøker i Norge!! I denne boka lærer du om de forskjellige dempende signalene. Du lærer å "lese" hunden og forstå hva den prøver å si. Du lærer å bruke dempende signaler selv slik at hunden din lettere kan forstå deg. Du kommer kort sagt - "På talefot med hunden". En bok som burde vært obligatorisk for alle hundeeiere!

Valpesosialisering

Forfatter: Gry Løberg

Valpens tidlige erfaringer påvirker i høy grad hvordan hunden vil bli som voksen hund. Valper som ikke får tilstrekkelig miljøtrening og sosial trening i ung alder, vil ofte få problemer senere i livet. På den annen side kan hundeeiere få en hund som er svært stabil og velfungerende resten av livet ved å legge ned litt arbeid de første månedene av valpetiden. Denne boka er et utmerket hjelpemiddel for oppdrettere, valpekjøpere og instruktører og viser hvordan man kan tilrettelegge treningen slik at valpen skal få et best mulig utgangspunkt. Boka tar for seg: 1) hva vi vet om sosialisering og miljøtrening 2) sammenhengen mellom atferdsproblemer og manglende sosialisering 3) hvordan sosialisere og miljøtrene i praksis Sosialisering og miljøtrening er kanskje den viktigste delen av treningen i hele hundens liv. Denne boka forteller deg det du trenger å vite om dette viktige temaet. Om forfatteren Gry Løberg er så langt landets eneste med mastergrad hos selskapsdyr (MSc i Companion Animal Behaviour Counselling). I 1999 etablerte hun Manimal som er et av landets få kompetansesentre på atferdsproblemer hos hund og relasjoner mellom dyr og mennesker. I Manimal jobber Gry med atferdsproblemer og holder ulike kurs og foredrag.

100% Positiv hverdagslydighet

Forfatter: Arne Aarrestad og Siri Linnerud

Dette er en av Norges mest populære hundebøker. Boken er blitt solgt i 10 000 eksemplarer, og dette 3. opplaget er en ny og revidert utgave. Forfatterne bygger på 40 års praksis med trening av hund. Dette er den eneste boken med en komplett oppskrift på en 100 % positiv hundeoppdragelse. Metodene bygger utelukkende på belønningsbasert trening, og har i praksis vist seg å være den mest effektive måten til å få en lydig og lykkelig hund. Oppmuntrende trening vil garantert gi resultater og et positivt hundehold, og ikke noe er så gøy som glade hunder og fornøyde hundeeiere. Begynn i dag, du og din hund vil elske det! I 1998 startet Arne Aarrestad Siddis Hundeskole og har de siste årene drevet den sammen med Siri Linnerud. Begge har bakgrunn fra trening med tradisjonell hundeoppdragelse før de begynte med belønningsbasert trening. Gjennom daglig jobbing med nye hundeeiere, erfarne hundeeiere og eiere som har hunder med utfordrende atferd, deler de sine erfaringer og kunnskaper med andre.

100%positiv problemløsning

Forfatter: Arne Aarrestad og Siri Linnerud

Oppfølgeren til suksessboka "100% positiv hverdagslydighet". I denne nye boka av Arne Aarrestad og Siri Linnerud lærer du hvordan du jobber 100% positivt for å finne gode løsninger for problemhunden. Å jobbe med problemhunder, det vil si hunder som er redde, aggressive, har store lydighetsproblemer eller bare generelt oppleves som et problem av eier eller omgivelser, kan være krevende. I denne boken finner du løsninger på årsaken til problemene. Metodene har som utgangspunkt i tillegg til å fjerne problemene å gjøre hunden trygg, lydig og utvikle et godt forhold mellom hund og eier. En viktig del av boken omhandler forebyggende tiltak, noe som gjør boken verdifull for alle hundeeiere Denne boka er derfor et kjærkomment alternativ for alle som er glade i hunder. Både hundeeiere som opplever problemer med sin egen hund, og instruktører som underviser andre hundeeiere vil ha stor nytte av denne boka. Når du klarer å fokusere på hva hunden skal gjøre, i stedet for hva den ikke skal gjøre, er du godt i gang. Da vil du bli i stand til å finne gode løsninger som fungerer på lang sikt, og som ikke minst gjør livet bedre både for hunden og deg.

 

Please reload

bottom of page