top of page

Årskurs

350958317_784252036437622_5861708116236388958_n.png.jpeg

Årskurs hos oss

 • Dette kan du forvente av våre årskurs:

 • Årskurs innen spesialsøk og klikkertrening

 • Treningsgrupper innen ulike hundesporter

 • Metoder basert på klikketrening

 • Erfarne og engasjerte instruktører med spisskompetanse innenfor feltet

 • Høyt faglig nivå - perfekt for deg som har lyst til å nerde litt på hundetrening

 • Spennende, sosial og lærerikt år

 • Opplev treningsglede

 • Samarbeid og lek med din hund

 • Består av både teori og praksis

 • Muligheten til å ta flere kurs og bli med i aktivt treningsmiljø

KlikkerTRENERkurs 1

KlikkerTRENERkurs

Disse årskursene er et unikt tilbud til deg som virkelig vil bli RÅ på klikkertrening.

KlikkerTRENERkurs trinn 1

Kurset går over 4 helger fordelt utover året og gir deg en meget grundig innføring i klikkertrening, både i teori og praksis. 

 

Kurset består av 4 helger: 

 

KLIKKERTRENING helg 1 

Første helg på kurset legges det størst vekt på å forme fram nye adferder. Du lærer å bruke shaping og targeting for å forme fram nye adferder hos hunden. Du får også en grundig innføring i grunnferdighetene, positiv og negativ forsterkning og de 4 hemmelighetene for å bli en supertrener.

 

KLIKKERTRENING helg 2 

Andre helg på kurset legges det størst vekt på å lære å sette riktige kriterier i treningen. Sentrale temaer er 80%-regelen, loggføring av trening og å lage gode kriterieplaner. I tillegg fortsetter vi treningen på grunnferdighetene som vi begynte med første helg. Vi går også gjennom forskjellige innlæringsteknikker og strategisk levering av forsterker 

 

KLIKKERTRENING helg 3   

Tredje helg er hovedtemaet stimuluskontroll - hvordan lære inn sikre kommandoer. Vi går gjennom de fem trinnene for å få full stimuluskontroll på adferd, og kjører flere praktiske øvinger på dette. Du lærer også å veksle mellom stimuluskontroll og frivillig adferd. I tillegg vil du denne helgen lære om Pavlov som alltid sitter på skulderen din. Mellom den tredje og fjerde helgen skal du også jobbe med en skriftlig hjemmeeksamen. 

 

KLIKKERTRENING helg 4  

Hovedtema for den fjerde helgen er baklengskjeding - et meget sentralt tema når man klikkertrener. Vi jobber i praksis både med kjeder som styres av kommandoer og "miljøsignal". 

Pris:

12500 (kursavgiften deles opp i to betalinger)

 

Kurshelgene i 2024 er som følger:

 • 9.-11. februar

 • 4.-5. mai

 • 14.-15. september

 • 9.-10. november

Det er et begrenset antall plasser ledig på kurset. Fyll ut påmeldingsskjemaet nedenfor (bindende påmelding!). Vi kan likevel ikke garantere at du kommer med på utdannelsen. Du vil bli informert om du har fått plass så fort påmeldingsfristen har gått ut.

 

Vi ønsker deg velkommen til et lærerikt år!!

Instruktør Karin Lyng

Nytt kurs starter opp februar 2025, se skjema under for påminnelse

 

Påminnelse Klikkertrener trinn 1:

Akkurat nå er kurset i gang. Ønsker du en påminnelse når neste kurs åpnes for påmelding, fyll inn e-post adressen din i feltet under.

*E-post adressen vil kun brukes til dette formål.

Takk - du vil få påminnelse om kurset

Dette skjemaet godtar ikke lenger innsendinger.

KlikkeTRENERkurs 2
FullSizeRender 6.jpg

KlikkerTRENERkurs trinn 2

Canis klikkerTRENERkurs trinn2 er et unikt tilbud til deg som allerede har kommet godt igang med klikkertreningen, og ønsker å ta ting til det neste nivået. 

Kurset er spesielt beregnet for deg som allerede har gått det første KlikkerTRENERkurset hos Canis, eller har tilsvarende kompetanse fra andre steder fra før. For å få fullt utbytte av kurset bør hunden din allerede være "klikkerklok" og ha et bra reportoar med frivillige grunnferdigheter. 

I løpet av kurset vil vi jobbe med følgende hovedemner: 

Shaping 

Lær deg å shape fram nye atferder effektivt. Å shape inn nye atferder fra bunnen er noe av det morsomste man kan gjøre - ihvertfall hvis man vet hvordan! 

Targeting 
Targeting er en shapingsnarvei som kan effektivisere treningen betraktelig. Og denne teknikken kan brukes til mye mer enn du tror... 

Mekaniske ferdigheter 
Lær deg å trene like rent som proffene! Jo bedre du trener - jo raskere lærer hunden! 

Stimuluskontroll 
Tren inn virkelig sikre signaler! Du vil lære hvordan du lærer hunden å vente sikkert på signaler, og også å skille mellom flere forskjellige signaler. 

Kvalitetssikring / overtrening 
Ikke nøy deg med at hunden "kan det brukbart" - utfordre deg selv og hunden og skaff deg en god sikkerhetsmargin slik at hunden kan prestere sikkert i alle situasjoner. 

Konkurransetrening 
Vi forbereder deg og hunden din på konkurransesituasjoner slik at dere er best mulig rustet for å gå konkurranser. Hver samling vil ha elementer i seg som handler om konkurransetrening. 

Baklengskjeding 
Lær å sette sammen flere atferder/øvelser slik at de virkelig "sitter"! 

Noen av disse emnene er de samme som på det første klikkerTRENERkurset, men ettersom deltakerne starter på et høyere nivå vil vi jobbe med mer avanserte oppgaver. Dette året har vi hovedvekt på praktisk trening ettersom elevene allerede har en god teoretisk forståelse. 

Vi skreddersyr kurset for hver enkelt deltaker. Mellom samlingene vil du også få jobbe med prosjektoppgaver innen disse hovedområdene på egen hånd som en del av kurset. 

Pris:

12500kr (kursavgiften deles opp i to betalinger) 

Helgene er:

 • 11.-12. mars

 • 6.-7. mai

 • 9.-10. september

 • 25.-26. november​

​​

Det er et begrenset antall plasser ledig på kurset. Fyll ut påmeldingsskjemaet nedenfor (bindende påmelding!). Vi kan likevel ikke garantere at du kommer med på utdannelsen. Etter påmeldingsfristens utløp vil vi velge ut de best kvalifiserte søkerne. Dette er fordi vi ønsker å holde et høyt nivå på utdannelsen. 

 

Vi ønsker deg velkommen til et lærerikt år!!!

 

Instruktør Karin Lyng

Nytt kurs starter opp februar 2025, se skjema under for påminnelse

Påminnelse Klikkertrener trinn 2:

Akkurat nå er kurset i gang. Ønsker du en påminnelse når neste kurs åpnes for påmelding, fyll inn e-post adressen din i feltet under.

*E-post adressen vil kun brukes til dette formål.

Takk - du vil få påminnelse om kurset

Dette skjemaet godtar ikke lenger innsendinger.

Spesialsøk

Spesialsøk årskurs

Dette er kurset som for deg som litt over middels interessert i nesearbeid og har lyst til å "nerde" :) 

 

Kurset går over 6 helger fordelt utover året og gir deg en meget grundig innføring i spesialsøk, både i teori og praksis.  Vi vil ha hovedfokus på praktisk arbeid med hunden på helgesamlingene.

 

På kurset vil du lære å bruke hundens fantastiske luktesans til å søke etter kantareller, nøkler, mobiltelefoner, og egentlig hva du nå måtte ønske.

 

Emner på kurset: 

 

 • Grunnferdigheter for bane

 • Grunnferdigheter for  innendørs- og utendørssøk

 • Grunnferdigheter for plattform

 • Vannsøk

 • Overflatesøk

 • ID-søk

 • Markering

 • Lese hunden

 • Optimering

 • Kvantifisering

 • Molekylvandring

 • Kontroll og ro i søket

Helgene er (2024/2025) ​

 

31.august - 1.september

19.-20.oktober

30.november - 1.desember

18.-19.januar

29.-30.mars

24.-25.mai

 

Vi tar forbehold om endringer av kursdatoer.

 

Det er et begrenset antall plasser ledig på kurset. Fyll ut påmeldingsskjemaet nedenfor (bindende påmelding!). Vi kan likevel ikke garantere at du kommer med på utdannelsen. Etter påmeldingsfristens utløp vil vi velge ut de best kvalifiserte søkerne. 

 

Vi ønsker deg velkommen til et lærerikt år!!!

 

Sted: Sola-området

Pris: 14500kr (deles opp i 5 betalinger)

 

Instruktører : Karin B. Lyng og John G. Kalvik

Påmeldingsfrist: 21.august

 

Ønsker du å bli rå på søksarbeid og lære mer om hundens unike luktesans?

Spesialsøk årskurs trinn 1

Spesialsøk 2
IMG_8830 2.jpg

Spesialsøk årskurs trinn 2

Har du deltatt på spesialsøk årskurs trinn 1 og er sugen på lære mer? Trinn 2 er et unikt tilbud til deg som allerede har kommet godt igang med søkstreningen, og ønsker å ta ting til det neste nivået.

På trinn 2 vil vi fordype oss lengre inn i søksarbeidet, de ulike momentene, luktesansen og å videreutvikle søket. Vi vil også ta for oss noen nye momenter og lære om mer avanserte teknikker innen spesialsøk. Det vil bli satt fokus på hvordan dere skal utvikle dere videre som søksekvipasje der undervisningen vil bli tilpasset hver enkelt ekvipasje.

Kurset avsluttes med en operativ søkoppgave. Oppgaven består av at dere skal løse et spennende, fiktivt operativ oppdrag sammen i team. Her skal dere få teste dere som en operativ søksekvipasje der dere må løse ulike utfordringer underveis.

Kurset er perfekt for deg som er ivrig etter å lære mer og elsker å trene søk! Her vil du få mange nye verktøy og inspirasjon til å trene videre!

Helgene i 2024/2025 er: ​

 

7.-8.september

26-27.oktober

7.-8.desember

25-26.januar

5.-6.april

31.mai-1.juni​

Vi tar forbehold om endringer av kursdatoer.

Det er et begrenset antall plasser ledig på kurset. Fyll ut påmeldingsskjemaet nedenfor (bindende påmelding!). Vi kan likevel ikke garantere at du kommer med på utdannelsen. Etter påmeldingsfristens utløp vil vi velge ut de best kvalifiserte søkerne.  

Sted: sola-området

Pris: 14500kr (deles opp i 5 betalinger)

Påmeldingsfrist: 30.august

PS: årskurset er kun åpent for deltakere som har gått spesialsøk årskurs trinn 1. Man trenger ikke bestått eksamen, men må ha gjennomført kurset.

Vi ønsker deg velkommen til et lærerikt år!!!

Instruktører: Karin Lyng og John Kalvik

Team dog sport

Team dog sport

- treningsgruppe for sportshunder

Er du klar for et år fylt med spennende leksjoner, inspirasjon og et kjekt treningsmiljø?

Treningsgruppen vil møtes 1 gang i måneden, fordelt på 10 samlinger spredt ut over året 2024.  Samlingene er lagt til torsdager kl 18-20. På disse treningssamlingene har vi fokus på å videreutvikle deg som trener, og få deg og din hund nærmere deres egne mål.

 

Gjennom temakveldene vil både hund og eier få en grundig innføring i øvelsene. Vi vil se på ulike problemløsninger og hva en bør ha fokus på for å få god progresjon. Du vil også få individuell oppfølging der vi har fokus på deg og din hund.

Denne treningsgruppen passer perfekt for deg som er ønsker å få tett oppfølging og inspirasjon til å trene igjennom året. Her vil du bli en del av en treningsgruppe som gir en sosial dimensjon, og vi kommunisere og holde kontakten gjennom en Facebook-gruppe i mellom samlingene.

 

Treningsgruppen passer like godt for deg som vil satse i en hundesport, som for deg som bare ønsker å trene aktivt fordi det er gøy. 

De aller fleste hundesporter har en del øvelser og momenter til felles selv om kravene og utførelsen kan være litt ulik, og felles for all hundetrening er de grunnleggende prinsippene som vi skal ha fokus på og jobbe videre med. Du vil få tilrettelagt treningen etter dine behov og hundesport du ønsker å fokusere på. Hver samling vil bestå av en styrt fellesaktivitet, og valgfri økter innen samlingens tema.

 

Temaene som vil bli lagt fokus på er:

 • Fri ved fot

 • Mekaniske treningsferdigheter

 • Belønningsutvikling

 • Forstyrrelser og kvalitetssikring

 • Utgangsstilling

 • Konkurransetrening

 • Fartsøvelser og eksplosivitet 

 • Klikkertreningens prinsipper og innlæringsmetoder

 • Videreutvikling av deg som hundetrener

 • Utholdenhet

 • Fokus

Datoer for samlingene:

 1. 1. feb

 2. 22. feb

 3. 21. mars

 4. 18. april

 5. 16. mai

 6. 13. juni

 7. 22. aug

 8. 19. sept

 9. 17. okt

 10. 21. nov

 

Sted: Forus, stavanger (stedet kan variere noe etter temaet)

Pris: 350 kr mnd (samlet pris for hele året er 3500kr) 

For å delta i treningsgruppen må man ha deltatt på konkurranselydighetskurs eller klikkerTRENERkurs i Canis. 

Instruktør Karin Lyng

Nytt kurs starter opp januar 2025, se skjema under for påminnelse

Påminnelse Team dog sport:

Akkurat nå er treningsgruppen i gang. Ønsker du en påminnelse når neste treningsgruppe åpnes for påmelding, fyll inn e-post adressen din i feltet under.

*E-post adressen vil kun brukes til dette formål.

Takk - du vil få påminnelse om kurset

Dette skjemaet godtar ikke lenger innsendinger.

Canis IL

Deltar du på konkurranselydighetskurs eller en av årsutdannelsene kan du være med på våre ukentlige treninger i Canis IL.

 • Drop-in trening

 • Tren sammen med andre

 • Bli en del av et positivt miljø

 • Få hjelp av instruktør

 • Stor fare for nerding

Dette sier våre kunder

Torill og Milo.jpeg

"Er du interessert i, og har lyst til å nerde på hundens luktesans anbefales absolutt Canis Stavanger. 

 

Jeg har blant annet gått Spesialsøk årskurs, trinn 1 og 2, og VENTER på neste trinn. Kjekke instruktører som engasjerer seg i hund og eier, og som er fleksible for å få til individuelle løsninger. 

 

Neste stopp, men vi VENTER på neste trinn av favorittkurset, blir rundering. Altså mer nese-arbeid" 

Torill og Milo

bottom of page