top of page

Nosework

NOSEWORK!! En fantastisk aktivitet for deg og din hund.

 

NOSEWORK er en hundesport som har eksistert ca 10 år i USA. Initativtakerne, deriblant Ron Gaunt, startet NACSW, National Association of Canine Cent Work. 

Denne hundesporten er på full fart inn i Norge og Sverige, og flere andre land

 

Det konkurreres i 3 klasser, også er det en test man må igjennom for å kunne konkurrere i klasse 1. (Odor Recognition Test) ORT

 

Inspirert av oprative spesialsøkshunder, ble K9-Nosework etablert. Nosework er en spennende og inspirerende sport. Sporten passer for alle type hunder. Søk bygger og styrker relasjonen mellom hund og fører, og er et sikkert sett å holde hunden i form både fysisk og mentalt.

 

Hva søker vi på:

 

For at hunden skal lære seg leken, søk i kasser, romsøk, feltsøk, søk ute, søk i og på kjøretøy og byggninger starter vi med å søke etter for eksempel leker, skinnbiter, trebiter, te, hydrolater, kantarell, kanel. Etter prinsippet om hunden har lært grunninnlæringen bra, kan man lett skifte duft/gjenstand.

Dvs. at om man bruker en duft i et annet land, og man vil konkurrere der, kan man enkelt lære hunden "konkurranseduften" fordi systemet kjenner den. 

Der vi har brukt/bruker eteriske oljer, er disse veldig sterkt fortynnet. Tre dråper i et halvliter Norgesglass som fylles opp med q-tips

 

DET ER MED ANDRE ORD VELDIG FEIL Å TRO AT DET SØKES PÅ REN ETERISK OLJE. Vi vet at enkelte personer har misoppfattet dette, på bakgrunn av feil informasjon. I tillegg må det nevnes at en hund er et meget intelligent dyr. Den vil trekke seg unna om lukten er for sterk. 

 

Vi bruker samme dufter grunnleggerne har kommet frem til, Bjørk, nellik og anis

 

Vi bruker ikke plattform eller søksbane under innlæring

 

Det er 4 klasser en rekrutt klasse og klasse 1, 2 og 3.

 

LGT

 

Tid: 3 minutt

Hunden føres i koppel, valgfri lengde

12 bokser/esker i oppgitt avstand

Det er en rett

Eskene skal ikke berøres av hundefører

Tiden starter når hundens nese har passert startlinjen

Tidtakning stopper når hundefører melder riktig eske/boks

 

KLASSE 1

 

EMBALLASJE

Søk i emballasje, 12-20 stk

Hunden føres i kobbel

Emballasjen settes i valgfritt mønster, og det er ingen spesifikasjoner om avstand

En duft

Ingen forstyrrelser

 

ROMSØK

Med eller uten kobbel

Ingen tomsøk

 

SØK UTE PÅ ANVIST OMRÅDE

Med eller uten kobbel

 

SØK PÅ TRANSPORTMIDDEL

Med kobbel

Inntil tre transportmiddler

 

 Er du interessert i søk, er dette en fantastisk form for aktivisering for deg og hunden!

 

Vi tilbyr kurs på forskjellige trinn, fra nybegynner til den mer erfarne. Se vårt kurstilbud nedenfor.

 

 

 

 

 

 

Nosework trinn 1

Er du interessert i å lære mer om Nosework og hvordan du kan bruke hundens beste sans til en spennende aktivitet for deg og din hund?

 

På dette kurset vil du lære hunden å søke på ulike steder. Vi vil jobbe med å utvikle et søksmønster hos hunden, og ta for oss viktige tema innen Nosework som markering, innføring i sportens regler, ulike typer søk osv. 

 

Dette kurset passer for alle hunder i alle aldre, og for deg som enten ønsker å konkurrere i sporten eller som ønsker å ha en fin aktivitet sammen med hunden din.

 

Kurset vil gå over 6 kvelder, man starter med online teori og følger på 5 kurskvelder 1,5 time. På kurset får man en grundig innføring i hundesporten både i teoretisk og praktisk med egen hund. Vi kommer til å ta for oss ulike typer søk, og  ta dette ut i mange nye spennende miljø. Derfor vil oppmøtested variere fra uke til uke. 
 

Er du interessert i søk, er dette en fantastisk form for aktivisering for deg og hunden!


Pris:  2300 kr deltaker m/hund

       

Sted: Stavanger område


Nosework trinn 2 (oppfølgingskurs)

Har du blitt bitt av nesearbeidbasillen og ønsker å lære mer?

 

På dette kurset vil vi jobbe videre med søket, markering, lære inn søk på duften bjørk, og gjøre ekvipasjene klar for å starte å konkurrere. Kurset passer både for deg som ønsker å konkurrere innen Nosework, og for deg som ønsker å gi hunden en spennende utfordring innenfor aktivisering.

 

Kurset vil gå over 6 uker hvor man videreutvikler kunnskapene både til hund og eier. 

Vi kommer til å ta for oss ulike typer søk, og ta dette ut i mange nye spennende miljø. Derfor vil oppmøtested variere fra uke til uke.

 

Man må ha deltatt på Nosework trinn 1 for å kunne delta på dette kurset.

 

Pris:  2000 kr deltaker m/hund

       

Sted: Stavanger område

Vi tar forbehold om endringer grunnet corona.

Nosework klasse 1

Er du hekta på Nosework og ønsker å starte å konkurrere?

 

Dette er kurset for deg som ønsker å gjøre deg og hunden konkurranseklar i klasse 1 Nosework.

På dette kurset vil vi ha fokus på søk på bjørk og å søke på de ulike elementene som kommer i Klasse 1. I løpet av kurset vil både hund og eier få en grundig innføring i øvelsene i klasse 1. Vi vil se på ulike problemløsninger, og hva en bør ha fokus på for å få god progresjon. Hver kveld vil vi kjøre en konkurransetrening for øvelsen vi skal jobbe med, så her blir det lett å høste "konkurranseerfaringer" og få en god kjennskap til reglene. 

Dette kurset passer perfekt for deg som er godt i gang med Nosework-treningen og har lyst til å lære mer. Vi vil ha fokus på konkurranserettede elementer og videreutvikle søket på bjørk. Du vil også få individuell oppfølging der vi har fokus på deg og din hund.

Kurset krever at du er kommet i gang med bjørke-lukten før kurset, og passer best for deg som ønsker å konkurrere i Nosework.
 

For å delta på kurset må du har tatt Nosework trinn 1.

Er du usikker på om dette er kurset for deg så gjerne ta kontakt på mail karin@canis.no.

 

Pris:  2300 kr deltaker m/hund

       

Sted: Stavanger området

 

bottom of page