top of page

KlikkerTRENERkurs 

KlikkerTRENERkurs trinn 1

KlikkerTRENERkurs trinn 2

Dette kurset er et unikt tilbud til deg som virkelig vil bli "rå" på klikkertrening.

 

Kurset går over 4 helger fordelt utover året og gir deg en meget grundig innføring i klikkertrening, både i teori og praksis. KlikkerTRENERkurset er modul 1 av Canis sin instruktørutdanning.

 

Kurset består av 4 helger:

 

KLIKKERTRENING helg 1 

 Første helg på kurset legges det størst vekt på å forme fram nye adferder. Du lærer å bruke fri-shaping og targeting for å forme fram nye adferder hos hunden. Du får også en grundig innføring i grunnferdighetene, positiv og negativ forsterkning og de 4 hemmelighetene for å bli en supertrener.

 

KLIKKERTRENING helg 2 

Andre helg på kurset legges det størst vekt på å lære å sette riktige kriterier i treningen. Sentrale temaer er 80%-regelen, loggføring av trening og å lage gode kriterieplaner. I tillegg fortsetter vi treningen på grunnferdighetene som vi begynte med første helg. Vi går også gjennom forskjellige innlæringsteknikker og strategisk levering av forsterker

 

KLIKKERTRENING helg 3   

Tredje helg er hovedtemaet stimuluskontroll - hvordan lære inn sikre kommandoer. Vi går gjennom de fem trinnene for å få full stimuluskontroll på adferd, og kjører flere praktiske øvinger på dette. Du lærer også å veksle mellom stimuluskontroll og frivillig adferd. I tillegg vil du denne helgen lære om Pavlov som alltid sitter på skulderen din. Mellom den tredje og fjerde helgen skal du også jobbe med en skriftlig hjemmeeksamen.

 

KLIKKERTRENING helg 4  

Hovedtema for den fjerde helgen er baklengskjeding - et meget sentralt tema når man klikkertrener. Vi jobber i praksis både med kjeder som styres av kommandoer og "miljøsignal".

 

Pensumbøker:

* Klikkertrening for din hund

* Lydighetstrening i teori og praksis

* Målrettet Miljøarbeid

 

Pris:

12500 (kursavgiften deles opp i 5 betalinger)

 

Kurshelgene i 2024 er som følger:

  • 9.-11. februar

  • 4.-5. mai

  • 14.-15. september

  • 9.-10. november

Det er et begrenset antall plasser ledig på kurset. Fyll ut påmeldingsskjemaet nedenfor (bindende påmelding!). Du vil få fortløpende tilbud om plass.

 

Vi ønsker deg velkommen til et lærerikt år!!!

 

 

Canis klikkerTRENERkurs trinn2 er et unikt tilbud til deg som allerede har kommet godt igang med klikkertreningen, og ønsker å ta ting til det neste nivået. 

Kurset er spesielt beregnet for deg som allerede har gått det første KlikkerTRENERkurset hos Canis, eller har tilsvarende kompetanse fra andre steder fra før. For å få fullt utbytte av kurset bør hunden din allerede være "klikkerklok" og ha et bra reportoar med frivillige grunnferdigheter. 

I løpet av kurset vil vi jobbe med følgende hovedemner: 

Shaping 
Lær deg å shape fram nye atferder effektivt. Å shape inn nye atferder fra bunnen er noe av det morsomste man kan gjøre - ihvertfall hvis man vet hvordan! 

Targeting 
Targeting er en shapingsnarvei som kan effektivisere treningen betraktelig. Og denne teknikken kan brukes til mye mer enn du tror... 

Mekaniske ferdigheter 
Lær deg å trene like rent som proffene! Jo bedre du trener - jo raskere lærer hunden! 

Stimuluskontroll 
Tren inn virkelig sikre signaler! Du vil lære hvordan du lærer hunden å vente sikkert på signaler, og også å skille mellom flere forskjellige signaler. 

Kvalitetssikring / overtrening 
Ikke nøy deg med at hunden "kan det brukbart" - utfordre deg selv og hunden og skaff deg en god sikkerhetsmargin slik at hunden kan prestere sikkert i alle situasjoner. 

Konkurransetrening 
Vi forbereder deg og hunden din på konkurransesituasjoner slik at dere er best mulig rustet for å gå konkurranser. 

Baklengskjeding 
Lær å sette sammen flere atferder/øvelser slik at de virkelig "sitter"! 

Noen av disse emnene er de samme som på det første klikkerTRENERkurset, men ettersom deltakerne starter på et høyere nivå, vil vi jobbe med mer avanserte oppgaver dette året. I tillegg blir det svært lite teori og veldig mye praktisk trening, ettersom elevene forventes å ha lest endel om klikkertrening fra før. 

Vi skreddersyr kurset for hver enkelt deltaker. Mellom samlingene vil du også få jobbe med prosjektoppgaver innen disse hovedområdene på egen hånd som en del av kurset. 

Canis klikkerTRENERkurs trinn 2 passer for alle hundetrenere som vil bli rå på klikkertrening, uansett om du er mest interessert i lydighet, agility, bruks, freestyle eller andre hundesporter. Det er de samme prinsippene som brukes overalt - og på dette kurset lærer du dem grundig. 

Pris:

12500kr (kursavgiften deles opp i to betalinger) 

Helgene er:

  • 11.-12. mars

  • 6.-7. mai

  • 9.-10. september

  • 25.-26. november

 

Vi tar forbehold om endringer av kursdatoer og endringer på bakgrunn av corona sitausjonen.

Det er et begrenset antall plasser ledig på kurset. Fyll ut påmeldingsskjemaet nedenfor (bindende påmelding!). Vi kan likevel ikke garantere at du kommer med på utdannelsen. Etter påmeldingsfristens utløp vil vi velge ut de best kvalifiserte søkerne. Dette er fordi vi ønsker å holde et høyt nivå på utdannelsen. 

 

Vi ønsker deg velkommen til et lærerikt år!!!

Påmeldingsfrist: 28.02.2023

bottom of page