Sporkurs

Hunden har en utrolig luktesans, og de fleste hunder storkoser seg når de får brukt nesen. På kurset vil vi gå gjennom innlæring av spor, og dere får prøvd dere på ulike momenter og vanskelighetsgrader i sporet.

Vi vil jobbe med spor på ulike underlag (inkludert asfalt), kryssing av underlag, fokus på vinkler, utvikling av førerferdigheter og kommet i gang med gjenstander i sporet.

Dette kurset passer for deg som er nybegynner, men kan også passe bra for deg som har trent litt spor tidligere og som vil har litt hjelp til temaene overfor.

 

ID-Spor introduksjonskurs

ID-spor er en type spor der hunden følger et mennesket sin individuelle lukt til hunden finner personen. Hunden skal kunne følge sporet i tett befolkede miljøer, skog, inne i bygninger o.l. Denne typen spor brukes til alt fra konkurranser, redningsarbeid til arbeid med kriminal saker. Å gå ID-spor er veldig motiverende og spennende både for hund og eier.

 

Kurset vil gå over to helger. Det starter opp med teori og forsetter med praksis. I løpet av kurset vil deltakerne lære å legge og å gå spor, figurantarbeid og loggføring.

 

 

ID-Spor for viderekommende

Dette er kurset for deg som ønsker å videreutvikle deg som hundefører og/eller videreutvikle hundens sporingsferdigheter. På kurset vil vi tilrettelegge for hver enkelt ekvipasje, slik at du selv velger hva du ønsker å fokusere på kurshelgen. Derfor passer dette kurset til alt fra den mer erfarne ekvipasje og til de som ønsker å oppfriske ID-spor.

 

Kurset går over en helg. Fredagen starter vi opp med teori kl 18 (ca 2 timer) og resten av helgen holder vi på fra 10-16. Vi vil dele kurset opp i en blokk i skog og en blokk på asfalt, da det å kunne gå spor på ulike underlag er et viktig fokuspunkt i ID-spor.

 

NB! man må ha deltatt på ID-spor grunnkurs for å kunne gå dette kurset.